Juridisch adviseur arbeidsrecht

Jurist arbeidsrecht

Bent u op zoek naar een bedrijfsjurist die zich concentreert op het arbeidsrecht? Voor advies in een redelijke taal moet u bij onze deskundige bedrijfsjuristen zijn. Zij zijn altijd bereid om u te helpen. Voor ons staat het bieden van oplossingsgerichte begeleiding centraal. Onze professionals zetten zich niet alleen voor u in, maar nemen u ook mee in het hoe en wat. Het bieden van openheid is wat ons onderscheidt als arbeidsrechtjuristen. Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Jurist arbeidsrecht

Wij staan u bij, om een paar zaken te noemen:
- Het opstellen en beoordelen van een vaststellingsovereenkomst
- Opstellen en beoordelen van een arbeidsovereenkomst
- Dagvaardingen voor beëindiging
- Beëindigingsprocedure bij het UWV
- Juridische procedures bij de kantonrechter

Heeft u een werknemer een slechte beoordeling gegeven of een ongewenste doelmatigheidsevaluatie en wilt u weten wat de gevolgen daarvan kunnen zijn? Een juridisch vertegenwoordiger in arbeidsrecht helpt u een probleem met uw werkgever of werknemer op te lossen.

Jurist arbeidsrecht Amsterdam

Jurist arbeidsrecht Amsterdam

De wet die van toepassing is op arbeidsovereenkomsten wordt arbeidsrecht genoemd. Arbeidsrecht is het recht dat de verhoudingen regelt tussen een bedrijf en de werknemer. Als er een arbeidsovereenkomst is tussen een werknemer en een bedrijf, dan is het arbeidsrecht van toepassing.

bedrijfsjurist arbeidsrecht

Het arbeidsrecht bevat richtlijnen over bijvoorbeeld de duur van de arbeidsovereenkomst, de transitievergoeding en de richtlijnen voor ontslag. Om conflicten te voorkomen, is het raadzaam een arbeidsrechtjurist in te schakelen.

Veel van de wetgeving rondom arbeid en ontslag is dwingend recht. Ondanks het feit dat de wet duidelijk is, ontstaan er regelmatig conflicten tussen werknemers en bedrijf.

Jurist arbeidsrecht

Jurist arbeidsrecht

Iedere werkgever krijgt vroeg of laat te maken met arbeidsrecht en ontslag, of het nu gaat om een zieke werknemer, een disfunctionerende medewerker of een onderbroken arbeidsrelatie: in al deze gevallen kunt u een beroep doen op onze arbeidsrechtjuristen. Wij verlenen juridische diensten op het gebied van arbeidszaken en ontslag indien zich tijdens het dienstverband complicaties onder het personeel voordoen, waarbij juridische suggesties en bijstand van een arbeidsrechtjurist nodig zijn.


Wij zijn groot voorstander van preventieve begeleiding. Bijvoorbeeld bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst, het uitwerken van een dossier of als er een conflict dreigt tussen u en de werknemer. Ook bij een wetswijziging, de impact daarvan op uw bedrijf en hoe het in de organisatie is geregeld.

Wat valt er onder arbeidsrecht?

Als transparante arbeidsrechtjurist zijn wij altijd eerlijk over onze kosten. Voor diverse diensten, zoals het opstellen van een arbeidsovereenkomst, een beëindigingsregeling of een ontslagprocedure bij de kantonrechter, hanteren wij vaste kosten.

Kunt u vaak gebruik maken van de deskundigheid van een arbeidsrechtjurist (of een andere wet)? U kunt ook een juridisch lidmaatschap bij ons afsluiten.

Arbeidsrechtjurist

Het recht dat gebruik maakt van arbeidsovereenkomsten wordt arbeidsrecht genoemd. Als er een arbeidsovereenkomst is tussen een bedrijf en een werknemer, dan is het arbeidsrecht van toepassing.

Het arbeidsrecht bevat richtlijnen over bijvoorbeeld de duur van de arbeidsovereenkomst, de transitievergoeding en de regels voor beëindiging. Kunt u regelmatig gebruik maken van de expertise van een arbeidsrechtjurist (of een andere wet)?

Frequently Asked Questions

Het recht dat van toepassing is op arbeidsovereenkomsten heet arbeidsrecht. Arbeidsrecht is het recht dat de verhoudingen regelt tussen de werknemer en een werkgever.

Het arbeidsrecht is in verschillende wetten ondergebracht. Voorbeelden zijn het Burgerlijk Wetboek, de Wet op de collectieve arbeidsovereenkomst, de Wet op de ondernemingsraden, de Wet flexibel werken en de Wet arbeid en zorg.